O čem morate razmisliti pred izdelavo spletnega mesta

Izdelava spletnega mesta je lahko preprosta. Izdelava dobrega ali odličnega spletnega mesta pa je daleč od tega. Potrebno je namreč znatno naročnikovo sodelovanje ter veliko poslovnega, marketinškega in tehničnega znanja izvajalca.

Gotovo želite pridobiti spletno mesto, ki bo kar najbolj koristno poslovno orodje – takšno, ki bo generiralo prodajne priložnosti, izpolnjevalo pričakovanja uporabnikov in omogočalo, da lažje dosežete prednost pred konkurenco.

Če želite, da vas bodo strokovnjaki, ki jim boste zaupali prenovo spletnega mesta, dobro spoznali in razumeli, morate že pred povpraševanjem pri sebi razmisliti o nekaterih ključnih vprašanjih in poiskati odgovore nanje. Le tako boste pridobili izhodišče za dober pričetek projekta in gladek nadaljnji potek. Vaši jasni cilji in pričakovanja pa bodo preprečili ugibanja in uspešnost ne bo prepuščena zgolj naključju.

Dokument, v katerega kot naročnik zapišete svoja izhodišča in parametre, se imenuje brief oz. opis projektne naloge. Brez premišljenega briefa ste kot pilot letala, ki se je brez navigacijske opreme znašlo v megli in leti na slepo.

V pomoč, kaj vse morate pred pričetkom projekta razmisliti, smo vam pripravili predlogo, ki vam lahko služi kot osnova za brief (opis projektne naloge). Gre za temeljni dokument ob pričetku sodelovanja med naročnikom in spletnim strokovnjakom ali marketinško agencijo. V njem so ključna vprašanja urejena v jasne sklope, kar vam pomaga, da lahko razmišljate sistematično in ne spregledate česa pomembnega, ker vas na to ni nihče opozoril. Hitro boste ugotovili, o katerih vprašanjih se morate še interno pogovoriti in uskladiti. Tako boste odprta vprašanja in dileme razčistili pravočasno, ne pa šele sredi projekta, ko bo verjetno že prepozno za spremembe oz. bo njihova cena visoka.

Če torej načrtujete izdelavo novega ali prenovo obstoječega spletnega mesta, vas vabimo, da si prenesete našo predlogo v obliki preprostega Word dokumenta.

PRENESITE PREDLOGO

Če potrebujete pomoč pri pisanju briefa ali pri iskanju odgovorov na podana vprašanja, vam pri tem seveda lahko pomagamo. Stopite v stik z nami in dogovorili se bomo za telefonski klic ali srečanje.

10. 5. 2017